Leden van AV Spiridon namen onlangs deel aan hardloopevents in Breda, ’s-Hertogenbosch en Utrecht.

Afgelopen zondag werd in de Bredase wijk Haagse Beemden de gelijknamige Haagse Beemden Loop gehouden op een gewijzigd parcours. De dag begon regenachtig tijdens de start van de 15 km. Hierbij liepen Rens en Robert-Jan lang met elkaar op. In het begin nog samen met Berry Snoeren. Het was een fotofinish om de winnaar te kunnen bepalen van dit onderdeel. Met slechts enkele honderdsten van seconden verschil won Rens van Hooydonk de 15 kilometer.

Bij de afsluitende 5 kilometer (die weer in een zonnetje en warme omstandigheden werd gelopen), behaalde Indy Nebbeling de tweede plaats bij de vrouwen. 15 kilometer: Rens van Hooydonk 56:52 (1e plaats), Robert Jan Gras 56:52 (2e plaats). 10 kilometer: Marieke Wijdeven 48:01, Linda Verburg-Meijer 1:11:06. 5 kilometer: Indy Nebbeling 20:12 (2e plaats).

Vestingloop

Cas Elias had gekozen om deel te nemen aan de Vestingloop in ’s-Hertogenbosch. Hij volbracht de 15 kilometer in een tijd van 1:17:32. Start en finish zijn in het centrum, maar het parcours loopt door buitengebied in het dal van de Dommel (Bossche Broek). Shinouk Wientjens liep in ’s-Hertogenbosch de 5 km mee in 27:12 minuten.

Het idee was om met een hele grote groep lopers van AV Spiridon deel te nemen aan de eenmalige (duo)marathon van Breda op 19 mei. Na een uitgebreide voorbereiding met enkele gezamenlijke looptrainingen en krachttrainingen met begeleiding van Robert Jongh van het Hardloop Expert Centrum had iedereen er heel veel zin in.

Geen vergunning

Het liep echter anders. Op woensdagavond 15 mei kwam het bericht dat de marathon van Breda geen vergunning zou krijgen en dus niet door zou gaan. Na bekomen te zijn van de schrik kwam al snel het plan om dan maar mee te gaan doen met de (halve) marathon van Utrecht, die toevallig ook op 19 mei plaats zou vinden.

En dus stond op die 1ste Pinksterdag een grote groep hardlopers van AV Spiridon in Utrecht. Maar liefst 11 lopers gingen van start voor de hele marathon en 8 voor de halve. De start was rommelig. De meeste lopers van Spiridon moesten bijna een uur in het startvak staan, voordat ze echt konden starten. Terwijl het al best warm werd, was dat natuurlijk geen echt prettig begin. Dit, in combinatie met veel drukte tijdens de wedstrijd en best hoge temperaturen, zorgde er voor dat het voor velen een zware wedstrijd werd. En als zelfs zeer ervaren lopers als Dolf Jansen en Erben Wennemars besluiten om eerder uit te stappen, dan kunnen alle lopers van Spiridon, die wel de finish hebben gehaald, heel trots zijn op hun prestatie! En dan in het bijzonder Jan Vermeer die als 70-jarige (!) zelfs eerste werd in zijn categorie bij de marathon: "Het was fantastisch om met een grote groep naar een wedstrijd toe te werken, met dank aan onze supporters in Utrecht en iedereen die ons gevolgd heeft via de app."