De VVD Gilze en Rijen is aan de slag voor onze vier dorpen. Vorige week gaven wij u een samenvatting van de Begrotingsraad en algemene beschouwingen op 13 november. We hebben u toen geïnformeerd over het grote begrotingstekort waar we zonder hulp van de overheid en zonder eigen aanvullende keuzes en maatregelen op af koersen. Ook hebben we u op de hoogte gesteld van onze bijdrage over het nieuwe kap- en herplantbeleid en de zorgen die er zijn over het veiligheidsbeleid.

Nu praten we u bij over het woningbouwbeleid, energie- en warmtetransitie en sporthal Achter de Tuintjes. VVD-fractievoorzitter Hans van Nistelrooij hierover: “In Nederland hebben we een tekort aan 390.000 woningen. Dit is 4,8% van de totale woningvoorraad. Voor onze gemeente is de opdracht 550 tot 600 nieuwe woningen. Wij hebben er ruim 850 in onze plannen zitten. Nu nog bouwen. Waarbij wij vooral aandacht vragen voor Hulten en Molenschot. Het college stelt in de begroting het historisch verhaal van Gilze en Rijen als basis te gebruiken voor de omgevingsvisie en ruimtelijke planvorming. Dat bevalt ons beter dan het ongefundeerde “We groeien naar 30.000 inwoners” uit het coalitieakkoord en de opdracht om Rijen te verstedelijken.

Grote zorg

VVD-fractielid Bart van Enschot vult aan: “Voor ons als VVD blijft de energie en warmtetransitie van onze gemeente een punt van grote zorg. Wij vinden het dan ook jammer dat in de begroting nauwelijks concrete plannen en acties staan op dit vlak. Het college niet verder dan “een en ander samen met onze partners bekijken” en “bedrijven verder te stimuleren”. Dit terwijl we weten dat voor veel huishoudens de warmte transitie zonder hulp onbetaalbaar is en dat ondernemers wel willen maar bijna smeken om duidelijkheid.” Ook kunnen wij niet instemmen met een extra krediet van € 2,5 miljoen voor de nieuwe sporthal in Gilze zonder dat er goed naar alternatieven is gekeken.

Doe ook mee met ons! Je kunt ons bereiken via vvdgilzerijen@outlook.com en via https://gilzerijen.vvd.nl Facebook en Instagram.