De VVD Gilze en Rijen is aan de slag voor onze vier dorpen. Zo betoogde VVD-fractievoorzitter Hans van Nistelrooij op 13 november tijdens het begrotingsdebat in de gemeenteraad dat het college moeilijke keuzes met betrekking tot het begrotingstekort van € 7 miljoen in 2026/27 uit de weg gaat.

Het college hoopt op steun van de rijksoverheid om dit gat te dichten. Er is geen enkele indicatie dat dit gaat gebeuren. Uitstellen en bidden voor een goede afloop is niet de goede aanpak. Als VVD-fractie willen wij nu aan de gang om te onderzoeken hoe wij dit gat kunnen dichten. Denk aan het vertragen en versoberen van projecten, aan de al maar stijgende kosten van de ABG-organisatie. Kijk naar wat wij bovenwettelijk doen en wat onze kerntaken zijn. Dit is niet de tijd voor leuke dingen. Daarom dienden wij een motie in om het probleem van het begrotingstekort nu aan te pakken. Zeer tot onze teleurstelling gingen de coalitiepartijen hier niet mee akkoord en werd de motie niet aangenomen.

Kap- en herplantbeleid

Wij zijn wel tevreden met de aankondiging dat het kap- en herplantbeleid wordt vernieuwd met duidelijkere regels over met name herplanten. Hopelijk gaan deze duidelijke regels dan ook gelden voor de gemeente zelf als grootste kapper. Als VVD zouden wij graag zien dat de Hannie Schaftlaan een echte laan wordt met bomen aan beide zijden. Genoeg ruimte om te herplanten. Ook hiervoor hebben wij een motie ingediend. Wij zijn blij dat deze motie gesteund werd door een meerderheid in de raad.

Ook hebben wij onze zorgen geuit over de veiligheid in onze gemeente en dan met name als het gaat over verwarde personen, ondermijning, huisvesting van vluchtelingen en veilige-landers en mensenhandel. Voor de aanpak hiervan zijn extra middelen beschikbaar gesteld en wij hebben de portefeuillehouder gevraagd om duidelijk aan te geven hoe hij die gaat inzetten en wat zijn inzet wordt om deze problematiek aan te pakken.

Doe ook mee met ons! Je kunt ons bereiken via vvdgilzerijen@outlook.com en via https://gilzerijen.vvd.nl Facebook en Instagram.