In het jubileumjaar van Verse Helden is het tijd om te oogsten en dat gaat gebeuren met een muzikaal spektakel op zaterdagavond 24 juni en zondagmiddag 25 juni. Waar? Midden in Gilze, op het Bisschop de Vetplein, oftewel De Tip. Verse Helden gaat hier zorgen voor een mooi en gevarieerd muzikaal programma en aan eten en drinken is ook gedacht. En dat allemaal in een geweldige ambiance, want De Tip wordt omgebouwd tot een schitterende evenementenlocatie. Gratis entree, laagdrempelig en dus kan iedereen er heerlijk genieten.

Het doel van Verse Helden is al 10 jaar onveranderd: nieuwe muzikanten of muzikanten in een nieuwe fase van hun muzikale ontwikkeling, een mooi podium bieden en ervaring op laten doen. Dit wordt gerealiseerd door evenementen te organiseren, muzikanten hiervoor uit te nodigen en te begeleiden, hierin samen te werken met diverse muziekscholen en door het koppelen van echte Verse Helden aan ervaren muzikanten. Dit heeft tien jaar lang tot mooie samenwerkingen en optredens geleid.

Programma

Traditie is om bij elk evenement zoveel mogelijk nieuwe Verse Helden een kans te geven. Vanwege deze speciale editie wordt hiervan afgeweken. Naast een aantal nieuwe settings zijn er in de programmering muzikanten van de afgelopen jaren opnieuw uitgenodigd. Duidelijk is dat een aantal daarvan intussen wat minder ’Vers’ is.

Het programma begint op zaterdagavond om 19.30 uur. Na het optreden van enkele akoestische pareltjes, is het de beurt aan de pop-coverbands. Als afsluiter is er ’Underdog’: een enthousiaste, energieke pure pop en rock coverband. Goed dat er geen dak is, anders zouden ze het dak eraf spelen.

Zondag

Om 13.30 uur wordt het programma gestart met een deejay. Maar dat is van korte duur. Er zijn optredens van typisch Gilse settings, zoals Gils Geweld en Popkoor Divers. Daarnaast enkele akoestische juweeltjes en twee energieke jongerenbands. ”Deze gaan echt een feestje bouwen, zeker weten. Advies: ga niet naar huis om eten te koken, maar geniet van dit fantastische muzikale programma, onder het genot van food, drinks of een ijsje uit de ijscokar,” aldus Ad van Hoek namens de organisatie.