Keurslager de Jong uit Gilze heeft een gedeelde vierde plaats behaald in de door Koninklijke Nederlandse Slagers gehouden vakwedstrijd om de Spareribs Trophy. Met twee andere finalisten mag De Jong zich de beste van Brabant noemen. Dat werd op 28 maart bekendgemaakt tijdens de uitreiking in Kamerik. Veel ambachtelijke slagers stuurden hun spareribs in voor deze vakwedstrijd van KNS.

Slagerij van Tilburg uit Sliedrecht is de winnaar. Keurslager Muilwijk uit Ameide won de tweede prijs. De derde prijs ging naar Keurslager Beverdam uit Rijssen.

Op basis van een keuring op 1 maart zijn alle spareribs beoordeeld op geur, smaak, samenstelling en bewerking. De keuring is uitgevoerd onder leiding van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht. De vakkundige jury van deze editie bestaat uit: branche erkende meesterslager Peter van der Geest, slager William Hermanussen (winnaar 2022) en keurmeesters vanuit het Expertisecentrum voor het Slagersambacht Willem Miltenburg, Swen Denekamp en Simon Kuijper. De jury heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen.

Hoog niveau

De jury over de keuring: “Het niveau van deze editie lag heel hoog. Het was een flinke uitdaging om de top 10 te bepalen. Niet alleen chapeau voor de genomineerden, maar zeker ook voor de andere deelnemers.”

Jaarlijks organiseert de KNS drie vakwedstrijden voor alle slagers in Nederland: ’De lekkerste bal gehakt’, ’De grote Grillworsttest’ en ’De Spareribs Trophy’. Als enige slagerij van Nederland behaalde Keurslagerij de Jong uit Gilze nu al vier keer op rij de finale, een buitengewone prestatie dus! De ondernemers Johan de Jong en Luuk Wenselaars zijn hier samen met hun team enorm trots op. ”Door mee te doen aan vakwedstrijden kunnen we, aan de hand van het rapport van de jury, onze produkten blijven verbeteren. Daar draait het allemaal om.”