Op de hoek van het Raadhuisplein en de Schoutstraat staan sinds enige tijd zes huizen. Dit onlangs gereed gekomen nieuwbouwplan heeft als naam De Zeven Reijen. ‘Zeven’ verwijst naar het aantal huizen dat er aanvankelijk was gepland. Ruimtegebrek resulteerde echter in het aantal van zes, maar besloten werd om de gekozen naam te behouden. Voordat met de bouw van de huizen werd begonnen lag het terrein circa vijftien jaar braak. Tot 2007 stond er op die locatie een met veel plezier gebruikt gebouw, genaamd De Boemerang.

Door Brigitte Laurijsen

De zes woonhuizen op de hoek van de Schoutstraat en het Raadhuisplein bestaan uit vier tussenwoningen en twee hoekwoningen. Duurzame woningen zijn het. Van buitenaf is dat al te zien door de aanwezige zonnepanelen, maar de woningen zijn bij voorbeeld ook uitgerust met een warmte-terugwin-installatie. Vloerverwarming is er ook, evenals triple beglazing, kortom zes woonhuizen met een veelzijdige duurzaamheid.

De Boemerang

Voordat met de bouw van het nieuwbouwproject werd begonnen, heeft het terrein circa vijftien jaar braak gelegen. In 2007 werd namelijk al De Boemerang, het cultureel centrum dat op die locatie stond, afgebroken. Voor die tijd vonden in dat gebouw diverse culturele activiteiten plaats. Het einde van De Boemerang betekende dat voor die activiteiten een nieuw gebouw moest worden gezocht.

De Boodschap

Dat gebouw werd De Boodschap, het huidige cultureel centrum dat aanvankelijk geen cultureel centrum, maar een kerk was. De Maria Boodschapkerk werd in 1963 ingewijd, maar een terugloop van het aantal kerkgangers resulteerde in 1984 in het einde van de functie als kerk. Het gebouw bleef, al is er in de afgelopen decennia wel het een en ander aan verbouwd, zelfs recentelijk. Te denken valt onder meer aan de verplaatsing van de bibliotheek. Evenals in De Boemerang vinden in De Boodschap diverse culturele activiteiten plaats.